A friss hírfolyam megtekintéséhez, kérjük jelentkezzen be facebook fiókjával.

 

 

 

100 ok, hogy Egerbe látogasson


Mi, egriek száznál is több okot tudunk arra, hogy miért érdemes városunkba ellátogatni, ám mindegyiket kifejteni az egész oldal is kevés lenne, így a száz legfontosabb közül tallózgatunk. A hiányos listát ki-ki kiegészítheti, ha eljön hozzánk, és megismerkedik Eger ezernyi arcával.

1.

                                           

A törökök sokkal messzebbről is elzarándokoltak ide, mint ahol ön él. Ha nekik megérte ...

8.

Megfigyelheti, hogyan tükröződik a lemenő Nap fénye a szűk barokk utcácskákat ölelő házak ablakszemeiben.

13.

Nem gondolhatja komolyan, hogy ivott már igazi bikavért, amíg meg nem kóstolta egy egri pincében.

15.

Gárdonyi-múzeumban járva megtapasztalhatja, hogy kis házakban is nagy művek születhetnek.

21.

A Dobó tér melletti sörözőben megkóstolhatja az ország legfinomabb, helyben főzött HBH-sörét. Ászokot kérjen, és ha magához tért a csodálkozásból, kérjen még egyet.

23.

Látta már Mikes Kelemen Rodostóból írt eredeti leveleit? Ha nem, az Egyházmegyei Könyvtárban megtekintheti.

28.

Ha nem fél a becsavarodástól, felkaptathat a végtelennek tûnő csigalépcsőn Európa legészakibb minaretjének erkélyére. Jutalma: páratlan panoráma. Ha szédülős, lentről hallgathatja nyári estéken a toronyzenét.

31.

Lőtt már íjjal? Nem? Nos, akkor látogasson el a várban található Ispotály-pincébe, ahol kiépített lőpálya és segítőkész személyzet fogadja. Jobban tiszteli majd a végvári vitézek ügyességét, ha rájön, hogy nem is olyan könnyű tizest lőni ...

33.

Ugye, tud lovagolni? Akkor feltétlenül látogasson ki a Petró-tanyára, onnan lóháton poroszkáljon el az ostorosi tóig. Míg a ló legel, ön napozhat, vízibiciklizhet, bedobhat egy szendvicset vagy egy roston sült húst. Nem tud lovagolni? Ne aggódjon, Egerben erre is megtanítják.

34.

Ha netán leesne a lóról, szüksége lehet arra, hogy sajgó derekát a Török fürdő radioaktív gyógyvizében kúrálja. A hatás garantált, hiszen szakképzett gyógytornászok lesznek segítségére.

                                                     

41.

Üldögélhet langyos nyári estéken a kis Dobó tér valamelyik vendéglőjének teraszán, hallgatva a zenét, bámulva a nemzetközi jövés-menést, elábrándozva a nagy kerek hold alatt, amely kíváncsian figyeli tükörképét az Eger-patak vizében. Ugye jól hangzik? És vegye még hozzá azt a nagy fagylaltkelyhet is, amely ott kelleti magát ön előtt az asztalon ...

45.

Csöndre, elmélyülésre, megtisztulásra vágyik? Kapaszkodjon fel száz lépcsőn az ország másodig legnagyobb templomába, a bazilikába, amelynek vaskos ajtajai kizárják a kinti rohanó, zajos világot, és gyönyörű freskókkal vezetnek át egy másik, lelki dimenzióba.

48.

Gondoljon szeretteire, és küldjön nekik „Eger by night” vagy „Eger by drunk” feliratú képeslapot...

57.

Napfény, zöld gyep, gyógyvíz, óriáscsúszda, lángos, palacsinta, nevetés ... Ez így együtt az egri strandon található meg, ahol – hihetetlen, de igaz – még sziklát is lehet mászni!

59.

Pattanjon biciklire, és kerekezzen ki Egerszalókra, ahol forró víz tör föl a hegyoldalból, és alabástromfehér teraszokat építve egy kis medencében folyik össze. Mártózzon meg a gyógyvízben, vagy ha a nudizmust jobban kedveli, keresse meg a közelben levő kis tavat!

62.

Népi táncot, vásári komédiát, énekeseket, csepűrágókat, bűvészeket és más művészeket akar látni? Nyári délutánokon sétáljon ki a Dobó térre! Ha vége a műsornak, ne menjen el, élvezze a tér barokk hangulatát.

66.

Unja már az autóját? Szálljon fel a szilvásváradi vonatra, ami majdnem olyan, mint egy busz, csak sokkal érdekesebb útvonalon közlekedik. Szilváson kóstolja meg a roston sütött pisztrángot, nézze meg a lipicai ménest, romantikázzon a Fátyol-vízesésnél, utána a vonat visszahozza.                                            

69.

Kíváncsi a híres egri borok eredetére? Lovaskocsizzon ki valamelyik szőlőhegyre, ahol katonás rendben húzódnak az ültetvényeken a szőlősorok. Kilencven százalék az esélye, hogy talál kint valakit, aki éppen a műveléssel van elfoglalva, és önt is kiműveli azzal kapcsolatban, milyen sok munka van a szőlővel, míg bor lesz belőle.

77.

Ha szereti a veszélyt, ne felejtse otthon a siklóernyőjét vagy a sárkányrepülőjét! Az Eged-hegy oldalában van az egyik legjobb magyarországi felszállóhely.

79.

Ha inkább másra bízná magát, a maklári repülőtérről sétarepülésre indulhat a város fölé. Hiszi vagy sem, fentről még szebb Eger! Pedig lentről sem éppen csúnya.

83.

Volt már föld alatti diszkóban? Egerben természetesen több ilyen is van, méghozzá a városközpontban. Ha bírja, hajnalig rophatja hétvégeken, és este kezdheti újra.

85.

Közelebb akar kerülni Egerben a csillagokhoz? Menjen fel a líceum tornyában található csillagdába, ahol a régi műszereken és távcsöveken kívül megtekintheti a camera obscurát is, amely a belváros képét vetíti ki egy sötét szobában, ahol közben feltűnés nélkül foghatja kedvese kezét.

89.

Még egy hely, ahol sötét van: a vár kazamatája. A régi időkben sziklába vágott folyosó labirintusban ma sem könnyű eligazodni, így maradjon az idegenvezető nyomában! A kazamata egyik szegletében panoptikumot talál, ahol éppúgy találkozhat Bornemissza Gergely vagy Dobó kapitány figurájával, mint a félszemű Jumurdzsákéval.

97.

Szeretne valami szép emléket az egri kirándulásról hazavinni? Járja végig a város régiségboltjait, antikváriumait. Biztosan talál valamit: egy szép gyertyatartót, egy megfakult fényképet, ékszerdobozt, netán egy török kori kardot.

Vissza a lap tetejére

3 napos program javaslat hosszú hétvégére

1. Program javaslat családoknak

2. Program javaslat fiataloknak

3. Program javaslat nyugdíjasoknak

4. Program javaslat az aktív pihenés kedvelőinek

Aktualitások ! 

Eger és környéke programajánlatai

Kiránduljon a Szalajka völgyében !

Foglaljon szállást az egri Wellness Vendégházban és fedezze fel a környék látnivalóit!

A Bükk-hegység már önmagában a látnivalók kimeríthetetlen sokaságát kínálja a pihenni, túrázni, felfedezni vágyóknak. A nemzeti Park szemet megigéző tája, erdői, sziklái, patakjai, barlangjai, fennsíkja ritka, védett növényeknek és állatfajoknak adnak otthont.
A Bükk hegység gazdag erdői, tiszta levegője, termálvizei, borvidékei csodálatosan kerek és élménydús kirándulásokat nyújtanak. 
----------------------------------------------

Az egri Gárdonyi Géza színház 

aktuális műsor ajánlatait az alábbi linken olvashatja.


Gárdonyi Géza Színház - Eger


----------------------------------------------

Magyar és cseh fegyverremekek.

Helyszín: Dobó István Vármúzeum

Információ: Dobó István Vármúzeum, 3300 Eger, Vár 1., tel.: 36/312-744, fax: 36/312-450, e-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát., www.egrivar.hu

----------------------------------------------

Vízilabda meccsek Egerben ! 

Eger a vizek városa ! Amennyiben Ön vagy hozzátartozója érdeklődik a vízi sportok iránt, látogasson el hozzánk és tekintse meg a több olympiai bajnokot felvonultató ZF-Eger vízilabdacsapatát.A mérkőzések időpontjairól itt informálódhat!


--------------------------------------------------

Nem járt még egerben ?

Tekintsen be egy pillanatra városunk életébe, 0-24h élő kép a Dobó térről. ...webkamera kép megtekintése


----------------------------------------------

Borvacsora est sorozat és "Torkos est" 
Január 1-április 1. között a Borvacsora estek kéthetente pénteken várják a vendégeket. Minden csütörtökön "Torkos est". 50% étel kedvezmény, minden étlapon szereplő ételből. 
Helyszín: Eger, Hotel Senátor-Ház, Dobó tér 11. 
Információ: Hotel Senátor-Ház, tel.: 36/411-711, e-mail:Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.


----------------------------------------------

Borkóstoló és Kocsma Színház a Bikavér Borházban 
Február 11-május 31. és november 4-december 16. között neves borászok mutatják be boraikat, kóstolóval egybekötve. A Kocsma Színházban a Showder Club művészei lépnek fel.

Információ: Bikavér Borház, 3300 Eger, Dobó tér 10., tel.: 413-262, fax: 36/515-198, e-mail:Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.


--------------------------------------------------

Városnézés kisvonattal 
Március 15-október 15. között 10.00-tól óránkénti indulással a Dobó térről.

Fel- leszállási lehetőség a Szépasszony-völgyben. 
Információ: telefon: 34/487-381, 20/388-6241, fax: 34/487-140 


--------------------------------------------------

Top Borászatok az Egri Vár tövében 
Április 26-október 31. között hetente egy-egy ismert borászat legjobb borait kóstolhatják meg a vendégek az egri vár tövében a Dobó utcában. 
Helyszín: Eger, Dobó u. 12.

Információ: Eger Város Hegyközsége, 3300 Eger, Deák F. u. 51., tel.: 36/411-943, e-mail:Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.


--------------------------------------------------

Orgonakoncert a Bazilikában 
Május 15-október 15. között minden nap 30 perces orgonakoncertet hallgathatnak az érdeklődők. Hétfőtől szombatig 11.30-tól, vasárnap 12.45-től. 
Információ: Plébánia Hivatal, 3300 Eger, Telekessy u. 6., tel.: 36/515-725 


--------------------------------------------------

Történelmi séta 
Eger barokk belvárosával, idegenvezető segítségével ismerkedhetnek meg magyar, angol és német nyelveken. A séták június 5-október 2. között szombatonként 10.00 órától a Tourinform-Eger irodától indulnak. A séta időtartama: kb. 1,5-2 óra. 

Információ: Művészetek Háza Eger Nonprofit K.K. Kft. - Tourinform-Eger, 3300 Eger, Bajcsy-Zs. u. 9., tel.: 36/517-715, fax: 36/518-815, e-mail:Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

--------------------------------------------------

Koncertek az Érsekkerti Zenepavilonban 
június 15-augusztus 4. között, kéthetente kedden,

ingyenes koncerteket hallgathatnak meg az érdeklődők. 
Információ: Egri Kulturális és Művészeti Központ - Ifjúsági Ház, 3300 Eger, Széchenyi u. 16., tel.: +36 36/410-094, e-mail:Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.


--------------------------------------------------

Fáklyás vezetés 
A hosszú földalatti folyosók megtekintése különleges élményt ígér a lobogó tűz fényénél. A csoportok július-augusztus hónapban csütörtökönként, péntekenként és szombatonként 20 és 21 órakor indulnak. 
Helyszín: Eger, Dobó István Vármúzeum 
Információ: Dobó István Vármúzeum, 3300 Eger, Vár 1., tel.: 36/312-744, fax: 36/312-450, e-mail:Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Vendégházunk hírei 


A legjobb ajándék a pihenés ! 


Lepje meg családját, szeretteit egy hétvégével vagy akár egy hoszabb pihenéssel a vendégházunkban!

--------------------------------
Romantika a Wellness Eger Vendégházban!

Látogasson el párjával Egerbe, töltsön el nálunk 3 romantikus éjszakát pihenjen és kényeztesse magát vendégházunkban. 
Az egri Wellness Vendégház szállás ajánlatát megtekintheti itt:

--------------------------------

Kedvezmények vendégeinknek ! 

Vendégházunk tagja az egri magánszálláshelyek egyesületének, így Ön ha nálunk foglal szállást, kulcstartójának felmutatásával Eger számos éttermében, borospincéjében, múzeumában, kiállításain kap kedvezményeket! 
--------------------------------
Különdíj vendégházunknak ! 

A 2008.-évi " VIRÁGOS EGERÉRT, SZÉP KÖRNYEZETÉRT " versenyen, magánszálláshelyek 
kategóriában a szakmai zsűri javaslata alapján az egri Wellness Vendégház különdíjat nyert 
az igényes környezet kialakításáért és folyamatos fenntartásáért.


--------------------------------

Vásároljon eredeti egri Bikavért nálunk ! 

Vendégházunkban az elismert Bessenyei pincészet legjobb egri borai kedvezményes áron megvásárolhatók. 

Szállás foglalás 
--------------------------------------

Az egri Wellness Vendégházban házhozszállítjuk a vendégeket ! 

Amennyiben autóbusszal vagy vonattal érkezik, kérjük foglalásakor jelezze és ezesetben ingyen házhozszállítjuk ! 

--------------------------------------

Megújult a Wellness Pihenőházunk !

Járja végig a város nevezetességeit, kóstolja meg a legjobb egri borokat, egyen egy szilvásváradi pisztrángot, végezetül kényeztesse magát megújult pihenőházunkban, ahol kizárólagos szauna és jacuzzi használattal, hangulat világítással és relaxáló muzsikával segítünk Önnek a teljes ellazulásban. 


 

Címkék: szállás eger, panzió eger, apartman eger, vendégház eger, hotel eger, eger szállás